jueves, 11 de diciembre de 2008

CARTA ABIERTA AL CONSELLER FONT DE MORA

El proper dia 17 de desembre jo, com d’altres molts valencians i valencianes vinculats al món de l’educació, faré vaga... i la faré perquè vull i necessite dir-li al Sr. Conseller, al Molt Honorable i a tot el seu govern i partit que ja en hi ha prou... no soporte més la seva actitud de menys preu i prepotència, d’insult permanent a la intel·ligència del nostre poble. La meva dignitat com a professional i com a persona val molt més que els cent i pico d’euros que em pot costar de la butxaca... afortunadament la dignitat no es messura encara en diners.

Sr. Font de Mora... on va? On va vostè? Cap on ens porta? Es vostè conscient del mal que està fent a la nostra societat i a la nostra futura ciutadania? No se n’adona que utilitzar l’educació com a un arma política és el pitjor atemptat que hom pot fer contra el futur del poble que tant diu voler i estimar?

Ens vol fer creure que el nostre alumnat de 6é de primària i 2n d’ESO està capacitat per a rebre EpC en anglès? Tan imbècils ens considera que creu que no ens n’adonem que es tracta d’un burde intent de torpedejar i impedir en la pràctica la seva impartició? Però... per què s’encaboten tant vostès amb aquesta matèria?... que té de mal que el nostre alumnat aprenga valors cívics i democràtics o aprenguen a respectar les diferents opcions polítiques, religioses o sexuals? Si de veritat està preocupat per la nostra formació multilingüe, perquè no elabora un vertader projecte d’educació multilingüe sota els paràmetres de la socio-lingüística i de la més elemental pedagogia comunicativa?

No Sr. Conseller, no pot ser que vostè combregue amb aquests plantejaments, és òbvi que vostè segueix “la veu del seu amo” que segurament aspira a “fer les Espanyes”, intenció molt lloable, però que segurament hom pot fer d’altres maneres.. per què no fer meritocràcia posant l’educació valenciana al nivell que aquest poble es mereix?... per exemple suprimint barracons, dotant de recursos suficients als centre públics (al meu IES l’alumnat ha de dur portàtils de casa per poder estudiar Cicles Formatius d’Informàtica), creant la xarxa pública d’infantil 0-3 (tot i que siga per allò d’eixir en la “foto progre” de la conciliació de la vida laboral i familiar, i de la igualtat), dotant de professorat d’anglès a Infantil (tal i com està legislat), cobrint les substitucions en temps i forma, garantint el dret a l’educació en valencià en tots els nivells educatius... la llista seria molt llarga i no vull cansar-lo... sé que vostè ja ho sap tot això, però dissortadament pensa (a l’igual que el seu partit) que la manipulació informativa i les polítiques megalòmanes donen més rèdit electoral... però vaja en compte... és possible que ara s’estiguen vostès equivocant... el poder absolut se’ls ha pujat al cap i menyspreuen sistemàticament la nostra intel·ligència... però tot té un límit, i vostès l’estan ultrapassant...

Dimecres proper recorreré els carrers de València en un alta manifestació que li dirà NO Sr. Conseller, no a la seua nefasta política educativa... i junt a milers de persones que senten i pensen com jo, em sentiré un poc més lliure i un poc més persona, com diu Gabriel Celaya... “...y cantando más allá de mis penas personales, me ensancho, me ensancho”.

Josep vicent bataller i ferrando

Mestre i profe de l’IES Jaume II el Just

Tavernes de la Valldigna

2 comentarios:

SA dijo...

Si el próximo Miércoles estuviera en Valencia, cuenta que estaría con vosotros.

Como no podrás ser, os animaré desde la distancia, gritando con vosotros contra la destrucción de la educación.

No hay libertad sin cultura. No podemos dejar que destruyan la educación, llave que nos abre la puerta de la cultura.

ARMACHÍ dijo...

La verdad es que esta carta no tiene desperdicio...Y no miente. Es una pena que la educación se convierta en un arma política, ¿somos conscientes del daño que les estamos haciendo a nuestros hijos?
Gracias, Sergio, por tu apoyo....