domingo, 18 de octubre de 2009

UNA NIT MEMORABLE !¡!

M’agradaria ressaltar que els arranjaments del que aneu a escoltar no han estat fàcils, que és una obra inèdita que hui escriu la història de L’Alcúdia, i que, ha estat composada, no sols en les mans que fan sonar els instruments, sinó en el cor que fa vibrar eixes mans.

Tìtol: Els Negrets, La muixeranga de L'Alcúdia de Jaume Prats. Interpreta: Banda Sinfònica La Filharmònica Alcudiana. Dirixeix: Rafael Sanz-Espert.




Estic orgullós d’haver assistit al primer assaig en el que la filharmònica comença a treballar aquesta nova pesa. Hem vaig emocionar. Segurament perquè l’obra és bona, segurament perquè parla del meu poble; però també perquè soc negret, perquè conec el que es viu en cada moment de la construcció d’una torre. Se del esforç, de les voluntats exagerades, dels signes, del valor, dels sentiments..... Se el que és sentir por, dolor, ràbia....Però per damunt de tot, se de satisfaccions i d’alegries compartides.

Mireu, és clar que estem parlant d’un espectacle plàstic, però posseeix una vesant que no tots tenen la sort de conèixer: la vesant creacional.
Quan descarreguem una figura de la muixeranga estem creant sensacions, estem creant esperit.
Quan l’adzaneta arriba dalt, a llançar la corona, una corrent elèctrica recorre la torre de dalt a baix, i el xiquet o xiqueta, descobreix el significat de paraules que encara ni tan sols entén, com “valor”, “esforç”, “intensitat”, “educació”, “positivitat”.
Quan l’alçador o els primers, tremole amb dificultat per suportar el pes, la passió els fa créixer sense límits per descarregar amb èxit les seues voluntats.
I quant les bases o les primeres mans noten dormides les venes de tensar les forces al màxim, no cap rendir-se, tanquen els ulls, apreten les dens i creuen en el seu somni; creuen en ser “capaç”.

Eixa és la màgia de construir una figura, de descarregar una torre; i l’obra que heu a escoltar ara: Els Negrets, La Muixeranga de L’Alcúdia, de Jaume Prats, simbolitza l’art i l’educació que s’amaga dins d’un “Pilar de 4”, o d’una “Roscana”, o d’una “Alçada de Baix”, o d’una “Torreta de 5”.

Fa tan sols 7 dies, a L'Alcúdia, a la plaça Tirant lo Blanc, tenia lloc la IV Trobada de Muixerangues, organitzada per Els Negrets. En eixa actuació Els Minyons de Tarrassa, descarregaven, per primera vegada al País Valencià un 2 de 8 amb folre.
Per Els Negrets; per L’Alcúdia.
La pasada nit tanquarem el cercle amb la música d’esta obra, perquè conflueix entre allò que ens identifica com a negrets i allò que ens identifica com a poble.

En definitiva..... Un himne per a L'Alcúdia.

A més a més, La Colla La Rosca amb la direcció del seu mestre, Ferran Cantó, interpretà una pessa en la primera part del concert (no la tinc en video) anomenada "Al 25è aniversari de Els Negrets", i preparada amb arranjaments del propi Ferran expresament per a la ocasió, que va ser una pasada, Increible!¡!. Tant La Rosca, com La Filharmònica, han treballat de valent per oferir-nos aquest concert commemoratiu per a la associació La Muixeranga de L'Alcúdia; un esforç impagable que sempre els agraïrem.

>

9 comentarios:

Anónimo dijo...

He posat un enllaç des del foro de la Nova Muixeranga.
Supose que no hi haurà cap problema.
Gràcies
Joan

ARMACHÍ dijo...

CAP,JOAN.

Anónimo dijo...

Gracies Agustí! i enhorabona!!, va ser un espectacle emotiu, memorable...va valdre la pena!
R. Martínez

Anónimo dijo...

hola armachi va esar molt be a mi em ba agradar ya que la musica me encanta igual que la musica de tabalet i dolçaina i com no la filarmonica alcudiana yo cuant vaig a treballar moltes hores y be la musica no em canse mai de tant que magrada es a dir la disfrute .
bueno enorabona per la pesa

un abras a tots

I enhorabona muixerangers per els 25 anys

david pascual cuco
davpascu

Vicent Navarro dijo...

Enhorabona negrets!! el l'Alcúdia sou uns artistes. Segiu aixina.
Amunt Negrets!!

Josep Cogolludo dijo...

Com ja et vaig comentar després d'acavar, la vetlada fou impresionant. La veritat, podeu estar contents i molt satisfets. Trasllada a tota l'Associació dels negrets, la meua enhorabona i els meus ànims per poder celebrar, encara que tots serem una mica més vells, el 50 aniversari. Amunt!

ARMACHÍ dijo...

GRÀCIES a tots. A Rosa, David, Vicent i Cogolludo.
És cert que no resulta fàcil convocar a dos associacions del poble, que encara que les dos se dediquen a la música, son complicades de fusionar. I Els Negrets heu hem conseguit (ja diuen que val més caure en gràcia que ser gracios) però, en realitat el merit és d'elles dos i de les persones que han estat alrededor espentant per que fora possible, Dani Miquel, Dani Filiberto, Ferran Cantó, Jaume Prats, Migue Puig, Rafa Sanz.... Tots ells mereixen un agraïment molt especial per el que han aconseguit: crear un espectacle màgic, on l'ambient va tensar l'emotivitat més enllà del que ningú podia imatginar abans...
Com diu el tìtol : "memorable"

Anónimo dijo...

Hola!!!!!! Soc Sabina, Living Sound!! vam quedar en que parlariem sobre la posibilitat de fer un concert a L'Alcúdia. Podem quedar quan vuigues e intentar organitzar-ho. un beset!!!

ARMACHÍ dijo...

HOLA SABINA !!!
No me he oblidat de tu; no et preocupes....Crec que entendrás que acabe d'eixir de "Festes" i de "Fira". Parlarem promte!!
Però....Ací hi ha que opinar de un altre concer, ¿NO creus?
ONE KISS.