martes, 25 de agosto de 2009

VÍA NATURAL

DUES "LLUNES" AL CEL
Dins de dues dies, el 27 d'agost, a mitjanit i 30 minuts, mireu al cel.El planeta Mart serà l'estrella més brillant. Serà tan gran com la lluna plena. Mart serà a 34,65 milions de milles (55,75 milions de quilòmetres) de laTerra. No us ho perdeu. Sembla que els ulls nus, serà com si la Terra tingués 2 Llunes!.
La propera vegada que aquest esdeveniment és produirà esta previst per al'any 2287. Vaja, que ningú que viu avui ho podrà veure una segona vegada.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

aixina es eu veurem y a l´ any 2287 ya no estarem asi

salu2 a todos

david pascual

Anónimo dijo...

Hola!
Em sap greu trencar l'encís de la visió de dues llunes, però allò de les dues llunes és un mite, una "llegenda urbana" que se'n diu.
Fa mesos vaig rebre un mail advertint-me d'aquest fenòmen astronòmic, així que vaig decidir buscar una mica d'informació i prompte vaig descobrir que no era cert.
De fet, no s'ha fet cap esmena a cap noticiari (i això que per l'agost, amb la manca de notícies, usen qualsevol xorrada per fer notícia!).
Ací us adjunte un enllaç web on s'explica prou bé...

http://www.microsiervos.com/archivo/leyendas-urbanas/dos-lunas-27-agosto.html

ARMACHÍ dijo...

Efectivament, tens raó. Jo vaig rebre el mateix missatje fa ja molt de temps i va ser entoces quant el vaig publicar en la data d'agost...Després vaig escoltar en la radio a una personalitat en astronòmia que va aclarar un poc el tema.
Es veritat que marte estará més prop de la terra que mai (uns 90 millios de kilòmetres més prop del que és habitual, però això no significa que pugam vore'l amb el tamany de la lluna, si fora així seria un cataclisme per al planeta terra.